Verklaring Moderne Slavernij & Mensenhandel

Gepubliceerd: 31 Augustus 2017

Deze verklaring is afgelegd op grond van de Modern Slavery Act 2015. Gear4music Limited is de dochteronderneming in de detailhandel van Gear4music (Holdings) plc, die genoteerd is op de AIM en London Stock Exchange. Bekijk alle informatie


Ons Bedrijf

Wij zijn een online retailer van muziekinstrumenten en muziekapparatuur, met 19 websites in 15 talen en 8 valuta. We zijn de grootste detailhandelaar in onze branche in het Verenigd Koninkrijk en één van de grootste in Europa.

Wij leveren muziekinstrumenten en apparatuur die worden vervaardigd door veel van de bekendste merken in de branche, evenals een assortiment aan hoogwaardige producten van eigen merk.

Meer dan 95% van onze omzet komt rechtstreeks van consumenten, wij leveren echter ook aan onderwijs- en overheidsinstellingen en andere retailers. Onze klanten kopen meestal rectstreeks van onze website, maar kunnen bepaalde producten tevens via websites van derden aankopen, zoals eBay en Amazon.

Meer details over ons bedrijf vindt u op www.gear4musicplc.com.


Ons Beleid

We zetten ons in voor het vaststellen en verbeteren van methodes die ervoor zorgen dat er geen slavernij en mensenhandel plaatsvinden in onze toeleveringsketen of enig ander onderdeel van onze activiteiten. De producten die wij verkopen worden in verscheidene landen vervaardigd en we streven ernaar te verzekeren dat deze waarden in onze gehele toeleveringsketen worden gerespecteerd.

Om dit te bereiken, zetten wij ons in om de facetten van ons bedrijf waar zich potentiële risico's van moderne slavernij zouden kunnen voordoen, te identificeren en beoordelen, direct of indirect binnen onze toeleveringsketen. Wij streven ernaar om effectieve systemen en controles te ontwikkelen en te implementeren om de naleving van ons beleid te inspecteren en te bewaken.


Merken van Derden

Wij verkopen veel bekende merkproducten van onder andere Yamaha, Fender, Gibson en Roland.

Wij kopen deze producten in bij Europese toeleveringsbedrijven, waarvan velen deel uitmaken van grotere wereldwijde organisaties. Deze organisaties erkennen en publiceren hun inzet voor anti-slavernij praktijken. Wij inspecteren het beleid en de verklaringen van onze belangrijkste leveranciers tegen alle vormen van uitbuiting en we zijn toegewijd aan het controleren van alle leveranciers van derden.

Wij leggen onze leveranciers een exemplaar van ons anti-slavernij beleid voor met de verwachting dat hun eigen beleid en dat van hun leveranciers aan dezelfde hoge standaard voldoen.

Wij zullen alle gevallen van niet-naleving beoordelen als en wanneer deze zich voordoen en zullen passende maatregelen nemen om de niet-naleving te verhelpen.


Eigen Merken

Onze eigen merkproducten zijn afkomstig van fabrikanten in verschillende landen over de hele wereld en worden vaak volgens eigen specificaties en ontwerp geproduceerd. Op 31 augustus 2017 hadden we actieve relaties met meer dan 40 fabrikanten, voornamelijk in het Verre Oosten.

Om ervoor te zorgen dat we op geen enkele manier betrokken zijn bij moderne slavernij of de schending van mensenrechten, voeren wij onze eigen onafhankelijke inspecties uit op faciliteiten van derden die betrokken zijn bij de productie van onze producten. Tijdens deze inspecties voeren wij uitgebreide controles uit en stellen we schriftelijke 'fabrieksinspectieverslagen' op die wij delen met de beheerders en/of eigenaren van de faciliteiten en waarin formele aanbevelingen zijn opgenomen die waar nodig moeten worden opgevolgd.

Wij zullen stoppen met het gebruik van fabrieken die niet voldoen aan de normen die wij stellen.

We hebben in de periode van 6 maanden tot 31 augustus 2017 16 inspecties uitgevoerd.

Controles omvatten:

  • Arbeidsomgeving - ventilatie, verlichting, reinheid, temperatuur
  • Werkuren van fabriekswerknemers
  • Normen voor machines & apparatuur en beschermingen
  • Veiligheidsuitrusting, met inbegrip van brandblusapparatuur en EHBO sets
  • PPE & training
  • Nooduitgangen & bewegwijzering
  • Personeelsvoorzieningen – WC, keuken, etc.
  • Fabriekscertificering - BSCI maatschappelijk verantwoord ondernemen; OHSAS18001 Arbeidsgezondheid & veiligheid

De reacties op onze fabrieksinspecties tot nu toe zijn positief.

Aangewezen leden van ons inkoopteam van eigen merkpoducten worden getraind om de controles uit te voeren.


Chief Executive Officer Chief Commercial Officer Chief Financial Officer
Andrew Wass Gareth Bevan Chris Scott