Elektrische Gitaren

Elektrische gitaren en bijbehorende apparatuur – Bent u op zoek naar iets nieuws? Shop online of in de winkel voor uw nieuwe elektrische gitaar. Kies uit een solidbody, semi-akoestische of hollowbody stijl om zo uw ideale gitaar in handen te krijgen. We hebben alle belangrijkste merken op voorraad, zoals Fender, Gibson en Ibanez.

Naast elektrische gitaren vindt u hier tevens gitaarversterkers van Marshall, Vox, Orange en nog vele anderen. Bij aanschaf van elke elektrische gitaar geniet u bovendien standaard van 30 dagen bedenktijd en 2 jaar garantie.

Bekijk alle informatie

Meest Populaire Elektrische Gitaren

Elektrische gitaren - dingen om te overwegen

Wat is een elektrische gitaar?

Een elektrische gitaar is een snaarinstrument dat gebruik maakt van magnetische pickups om geluid te maken. Door de trillingen van de snaren om te zetten in een signaal, kan het geluid van het instrument versterkt of veranderd worden. Dit gebeurt via een gitaarversterker en gitaarpedalen.

Niet alle gitaren klinken hetzelfde. Het type pickups, de snaren, het hout en de bodystijl bepalen allemaal het geluid van een gitaar. Eén van de belangrijkste beslissingen die een gitarist kan maken is de keuze uit een solidbody, semi-hollow of hollowbody. Een solidbody heeft een meer pittige klank met veel sustain, terwijl een hollowbody een warmer en meer afgerond geluid produceert.


Een middenweg is de semi-hollow, dit is een hollowbody met een groot blok hout door het midden heen. Dit zorgt voor de bijtende klank van een solidbody maar met het resonerende geluid dat men in hollowbodies terugvindt.

Ontdek ons assortiment aan elektrische gitaartypen.

Wat is de beste elektrische gitaar voor beginners?
 

De beste elektrische beginnersgitaar is er een die u, of de persoon waarvoor u de gitaar koopt, elke dag wilt oppakken en spelen. Bedenk welk type muziek de speler leuk vindt en waarschijnlijk zal spelen. Doe onderzoek voor welk type muziek de toekomstige gitaar en versterker geschikt zijn.

Praktisch advies voor het uitkiezen van een gitaar, is het vinden van het juiste formaat. Wij bieden verschillende groottes om iedereen te kunnen voorzien van de juiste gitaar. Buiten dat hangt het af van uw budget en vergeet de versterker niet!

Browse door ons assortiment aan pakketten met beginnersgitaren van traditionele gitaarmerken of bekijk de beginnersgitaren van Gear4music.

Wat is het verschil tussen een elektrische en akoestische gitaar?
 

Het belangrijkste verschil tussen een elektrische en akoestische gitaar is hoe ze geluid genereren. Elektrische gitaren gebruiken pickups en akoestische gitaren zijn afhankelijk van een "klankbord", een uitgehold lichaam met een klankgat dat de snaartrillingen versterkt. Het meest belangrijkste verschil is echter is hoe u wilt klinken en welke muziek u leuk vindt. Een gitaar die u ieder dag wilt oppakken en spelen zal ook de gitaar zijn waarop u het meeste zult oefenen - en dit is de enige manier om beter te worden!

Ontdek meer over akoestische gitaren.