Drummachines

Creëer de beat. Met drummachines kunt u drumritmes ontwerpen. Ze imiteren het geluid van drums en percussie of kunnen unieke geluiden produceren. U kunt uw eigen ritmes en geluiden programmeren met vooraf opgenomen drumsamples of synthese als basis voor uw tracks. Wanneer u bij Gear4music koopt ontvangt u een garantie van twee jaar.

Bekijk alle informatie

Meest populaire drummachines

Iets meer over drummachines

Drummachines gebruiken samples of synthese om met behulp van pads of knoppen precussieve elementen te sequencen of op te nemen. Veel drummachines, zoals de Elektron Machinedrum, hebben een step sequencer waarmee gebruikers stap voor stap een beat tkunnen sequencen. Deze drummachines zijn ongelooflijk veelzijdig en bieden de mogelijkheid om naast melodische percussieve sequences conventionele drumgeluiden te creëren. Het gebruik van samples en time strechting breidt de mogelijkheden van de drummachine verder uit, zodat geheel nieuwe geluiden kunnen worden gecreëerd aan de hand van een originele sample.

Met drummachines zijn tevens on-the-fly en realtime opnames mogelijk. Ze zijn niet alleen populair binnen de elektronische muziek maar kunnen ook worden gebruikt om een drummer te vervangen

Softwarestudio's maken steeds meer gebruik van drummachines aangezien deze uitgebreide sampling mogelijkheden bieden. Het gebruik van MIDI-controllers zoals de Korg PadKontrol kan het gevoel en de interactie van een hardware drummachine aan een softwarepakket toevoegen.