Akoestische Drumstellen

Drumstellen zijn van alle markten thuis en zijn dan ook in veel verschillende muziekgenre's terug te vinden. Van rock tot hiphop, jazz en reggae, het akoestische drumstel is en blijft populair.

Bekijk alle informatie

Meest Populaire Akoestische Drumstellen

Akoestische Drumset informatie

Hoe verschillen Sets in geluid?

Rock en fusion drumstellen verschillen in geluid en of een drummer besluit om een of andere Sets te gebruiken is vaak een kwestie van voorkeur.

Rock Sets hebben de neiging om een meer booming sound te creëren, terwijl fusion sets - die zijn voortgekomen uit jazz fusion - worden beschouwd als een helderdere resonantie. De houtsoorten die in elke drumstel worden gebruikt zijn vaak een belangrijke factor, waarbij de fusie sterk geassocieerd wordt met berken- en rots drumstellen die nauwer geïdentificeerd zijn met esdoorn of populier.

Andere dingen om te overwegen bij het kopen van een drumstel

Terwijl sommige drumstellen worden geleverd met bekkens, worden deze vaak apart gekocht en sommige professionals gebruiken meer dan een half dozijn om de geluiden te kunnen maken die ze willen. Een WHD Primitive 10" Splash Cymbal, bijvoorbeeld, creëert een rauw en primitief geluid voor uw drumstel, terwijl een WHD Pro 18" China Crash Cymbal een helder en krachtig geluid produceert.

Een volledige WHD Pro Complete Cimbaal Pakket met 14-inch hi-hats, een 20-inch rit bekken, en een 16-inch crash bekken is beschikbaar om de volledige aanvulling van bekkens voor uw drumstel te bieden.

Terwijl drumSets hebben een reputatie voor het zijn luid, is het mogelijk om het geluid dat ze maken aanzienlijk te verminderen om te oefenen rustig door het gebruik van drumkit geluiddemping pads. De Drumkit Silencing Pad Set, bijvoorbeeld, kan het geluid van een drumstel tot 90 procent verminderen. Het bevat een bas pad, een 16-inch plus cimbaal pad, een 14-inch hit hat pad, een 14-inch snare½ pad en 12-inch, 13-inch en 16-inch tom pads.