Digitale Piano's

Digitale piano's, ook wel bekend als elektrische piano's, ontwikkelen zich sneller dan ooit tevoren. Merken zoals Roland en Yamaha brengen continue nieuwe modellen op de markt. Digitale piano's zijn vandaag de dag een van de meest veelzijdige en intelligente muziekinstrumenten, en zijn zodoende een populair alternatief voor de traditionele akoestische piano’s.

Bekijk alle informatie

Meest Populaire Digitale Piano's

Over digitale piano's

Digitale piano's zijn elektronische muziekinstrumenten die als een alternatief voor hun traditionele akoestische tegenhangers zijn ontworpen. In tegenstelling tot een akoestische piano heeft een digitale piano geen snaren, hamers en zangbodem. In plaats daarvan gebruiken ze elektronische geluidschips en luidsprekers om het geluid en het gevoel van traditionele piano's na te bootsen.

Bij aanschaf van een digitale piano zijn er een aantal dingen om te overwegen. Bijvoorbeeld het aantal toetsen die de elektrische piano heeft. Een goede digitale piano zal 88 aanslaggevoelige toetsen hebben , zoals de DP-6 Digitale Piano van Geare4music of de Korg LP-1808865 digitale piano door Gear4music of de Korg LP-180.

Wat u tevens in overweging moet nemen is de polyfonie van de digitale piano. De Casio Privia PX-720 digitale piano heeft 128-tonige polyfonie, en stelt pianisten zodoende in staat om met behulp van bijvoorbeeld het demperpedaal mooie akkoorden te spelen.

Er zijn natuurlijk nog meer aspecten om tijdens het aankoopproces rekening mee te houden. Heeft de digitale piano ingebouwde luidsprekers? Wat is de geheugencapaciteit? Welke pedaalopties zijn mogelijk? Welke effecten en voices heeft de piano? En vergeet vooraal niet te kijken of de piano met een pianostandaard wordt geleverd of dat u deze eventueel nog los aan moet schaffen.