Drummicrofoons

Drummicrofoons zijn er in alle soorten en maten, elk met hun eigen unieke kenmerken om verschillende elementen van het drumstel vast te leggen. Dynamische en condensatormicrofoons zijn de meest voorkomende type microfoons die op drumstellen gebruikt worden.

Bekijk alle informatie

Meest populaire drummicrofoons

Eerste 30 producten weergegeven:

Over drummicrofoons

Een drumstel op mic'ing een van de moeilijkste taken die een ingenieur kan worden geconfronteerd - gelukkig, met de juiste microfoon, kan de taak veel gemakkelijker worden. Traditioneel wordt een drumstel gemickt met een microfoon op de trap, snarehi-hat en twee overhead microfoons voor de bekkens en toms. Zoals bij alle microtoepassingen is hier echter geen regel voor. Voor het bereiken van bepaalde geluiden, kunnen ingenieurs er de voorkeur aan geven om specifieke tom microfoons toe te voegen, of andere kamer microfoons om de sfeer vast te leggen. Veel fabrikanten maken drummicrofoonsets die bestaan uit de essentiële microfoons. De Shure PGDMK6 Drum Microfoon Kit bevat drie PG56 snare/tom microfoons, een PG52 kickmicrofoon en twee PG81 overhead microfoons.

De AKG D112 dynamische microfoon is een studio favoriet voor de behandeling van de hoge druk van een kickdrum en is ook beschikbaar op Gear4music.com