Retourneren & Terugbetalingen

 

U kunt met een gerust hart en complete gemoedsrust producten bij Gear4music aanschaffen. Als standaard bieden wij een 30 dagen geld terug garantie die tegen een kleine vergoeding tot 120 dagen kan worden verlengd.

Dit is in aanvulling op onze productgaranties, die bescherming bieden tegen productfouten of defecten tussen 2 en 6 jaar.

Onze geld terug garantie is een aanvulling op uw wettelijke rechten en is anders dan bij veel andere retailers omdat wij een gratis retournering aanbieden wanneer u ons binnen de garantieperiode van 30 dagen op de hoogte brengt.

Indien u iets wilt terugzenden tegen onze geld terug garantie regeling, controleert u dan of dit product: Bekijk alle informatie

Retournerings- en restitutietijdschema's

Groot-Britannië & Europa Standaard EU Afkoelingsperiode Gear4music Standaard Gear4music Optioneel
Restitutie aanspraakperiode 14 dagen 30 dagen Tot 180 dagen
Terugbetaling van standaard leveringskosten? Ja Ja Binnen 30 dagen
Gratis ophalen Nee Binnen 30 dagen Binnen 30 dagen

Sommige producten komen alleen in aanmerking voor de geld-terug garantie als ze ongebruikt en ongeopend in de originele verpakking, en, in het geval van software, ongeregistreerd teruggestuurd worden. Dit geldt voor de volgende producten:

 • Software
 • CD's en DVD's
 • Hoofdtelefoons en in-ear monitoren
 • Oordopjes en gehoorbescherming
 • Mondstukken, rieten, etc. voor blaasinstrumenten
 • Mond- en lipverzorgingsproducten

Mocht u een product om welke reden dan ook binnen de bovengenoemde termijnen willen retourneren, stuur dan een e-mail naar ons Returns Team op returns@gear4music.com om regelingen te treffen.

Artikelen retourneren binnen onze 30 dagen geld terug garantie

Indien u binnen 30 dagen na levering besluit dat een artikel niet bevalt, kunt u het retourneren ter vervanging of restitutie, met inbegrip van de standaard leveringskosten.

Het product kan worden opgehaald bij een lokaal servicepoint of bij een huis-/werkadres, afhankelijk van de voorzieningen in uw lokale gemeenschap. Bij aanvragen voor het laten ophalen van producten na 30 dagen wordt een toeslag berekend waarvan het bedrag afhangt van de grootte en het gewicht van het product.
 

Uitgebreide geld-terug garantie - tot 180 dagen

Veel artikelen zijn beschikbaar met optionele extra bescherming, inclusief een uitgebreide geld-terug garantieperiode van maximaal 180 dagen (het exacte aantal dagen wordt vermeld op de productpagina) in plaats van onze standaard 30 dagen, onder voorbehoud van het volgende:

Voor retourneringsaanvragen binnen 30 dagen na levering:
Wij zullen de artikelen kosteloos ophalen en de standaard verzendkosten van uw bestelling zullen worden terugbetaald. Het product kan worden opgehaald bij een lokaal servicepoint of bij een huis-/werkadres, afhankelijk van de voorzieningen in uw lokale gemeenschap.

Voor retourneringsaanvragen na 30 dagen na levering:
Als er gebruik gemaakt wordt van de geld terug garantie na 30 dagen na levering (maar binnen 180 dagen na levering), verzoeken wij u de artikelen naar ons terug te sturen of anders door ons te laten ophalen, afhankelijk van grootte en gewicht van het artikel. De oorspronkelijke verzendkosten van de bestelling worden terugbetaald mits het product niet langer dan 180 dagen geleden geleverd is. De uitgebreide garantiekosten die u oorspronkelijk betaald hebt worden niet gerestitueerd.
 

Verpakking van artikelen die geretourneerd moeten worden

Gelieve de gehele oorspronkelijke verpakking te bewaren totdat u zeker bent dat u de artikelen wilt houden, zodat er geen toeslag hoeft te worden gerekend wanneer u artikelen na 30 dagen vanaf de levering zonder de originele verpakking wenst te retourneren.

Als u niet over de originele verpakking beschikt, maar de artikelen binnen het geld-terug garantietermijn wenst te retourneren, moeten om het artikel te beschermen en om verschuiving en krassen of beschadiging te voorkomen, alle artikelen in een stevige kartonnen doos geplaatst worden met daarvoor geschikt verpakkingsmateriaal. Gear4music kan niet aansprakelijk gesteld worden voor artikelen die worden beschadigd als gevolg van ontoereikende verpakking en het retourneren en de restitutie kunnen worden geweigerd als het artikel niet correct verpakt is.

Deze uitgebreide garantieregeling sluit artikelen uit die bij levering beschadigd zijn – zie hieronder.

Goederen in doorvoer beschadigd

In het onwaarschijnlijke geval dat uw goederen tijdens de levering beschadigd zijn, gelieve ons zo snel mogelijk, en binnen uiterlijk 7 dagen, hiervan op de hoogte te stellen, zodat wij het product zo snel mogelijk kunnen vervangen of u restitutie kunnen aanbieden. Natuurlijk komen wij het beschadigde artikel ook kosteloos bij u afhalen.


Gebrekkige producten

Standaard Garantie:
Als artikelen binnen de eerste zes maanden na aankoop gebreken vertonen, zullen wij deze kosteloos afhalen en terugzenden. Als artikelen binnen de eerste 30 dagen na aankoop gebreken vertonen, zullen wij ze ophalen bij uw huisadres. Een product dat na 30 dagen maar binnen 6 maanden gebreken vertoont, zal worden opgehaald bij een lokaal servicepoint of bij een huisadres, afhankelijk van de voorzieningen in uw lokale gemeenschap. Na zes maanden na aankoop zullen wij een vergoeding rekenen ter dekking van de kosten van afhalen en terugzenden van de artikelen. Dit geldt zowel voor Britse als voor internationale bestellingen.

Internationale Uitgebreide Garanties:
De uitgebreide garantievoorwaarden voor defecte producen kunnen afhankelijk van het land variëren tussen één en twee jaar voor bestellingen geleverd buiten Groot-Brittannië, en dit zal duidelijk worden vermeld. Als artikelen gebreken vertonen binnen één of twee jaar na aankoop, zullen wij deze kosteloos afhalen en terugzenden. Na één of twee jaar na aankoop zullen wij een kleine vergoeding rekenen ter dekking van onze directe kosten voor het afhalen en terugzenden van de artikelen.

Voor sommige producten gelden verdere voorwaarden

Sommige producten komen alleen in aanmerking voor de geld-terug garantie als ze ongebruikt en in de originele verpakking, en, in het geval van software, ongeregistreerd teruggestuurd worden. Dit geldt voor de volgende producten:

 • Software
 • CD's en DVD's
 • Hoofdtelefoons en in-ear monitor oordopjes
 • Oordopjes en gehoorbescherming
 • Mondstukken, rieten, etc. voor blaasinstrumenten
 • Mond- en lipverzorgingsproducten
 • Op maat gemaakte producten, zoals computersystemen die gebouwd zijn naar persoonlijke specificatie van de klant. Uitzonderingen hierop zijn alleen mogelijk met toestemming van de verkoper, en kunnen onderhevig zijn aan annuleringskosten.

Annuleren van een bestelling

U heeft tot 30 dagen na de ontvangst van uw bestelling de tijd om te annuleren.
Indien u uw bestelling wilt annuleren, dan kunt u onderstaande kopiëren en plakken in een e-mail, en samen met de benodigde informatie sturen naar info@gear4music.com.


******************

Gear4music Limited, Kettlestring Lane, York, Verenigd Koninkrijk, YO30 4XF:

Ik/wij verwittigen u hierbij dat ik/wij mijn/onze koopovereenkomst wil(len) annuleren van de volgende artikelen vermeld uw artikelen hier van bestelling(en) vermeld uw bestelnummer(s) hier

Besteld op Besteldatum / ontvangen op datum van levering,

Uw naam,

Uw adres,

Datum

******************


Wat wij doen wanneer artikelen worden geretourneerd:

Wanneer wij geretourneerde artikelen ontvangen, zullen deze binnen vijf werkdagen geïnspecteerd worden om er zeker van te zijn dat u redelijke zorg in acht hebt genomen terwijl deze in uw bezit waren, en dat u alles wat wij oorspronkelijk aan u gestuurd hebben, hebt geretourneerd.

Houd er rekening mee dat er opnieuw kosten kunnen worden berekend indien artikelen niet in nieuwe staat en in de geschikte pakketten ontvangen worden. U kunt onze volledige voorwaarden en bepalingen hier bekijken.

Als u om restitutie hebt verzocht, zal deze 10 werkdagen na ontvangst van uw artikelen worden verwerkt.

Als u om vervanging of een alternatief artikel hebt verzocht, zal dit zo spoedig mogelijk worden verzonden.