Drums & Percussie

Bladeren van een breed scala van Drums en percussie, van traditionele akoestische drumSets en elektronische drums, percussie-instrumenten, accessoires en drum hardware.

Bekijk alle informatie

Meest Populaire Drums & Percussie Artikelen

Meer informatie over Drums

Welke verschillende soorten drumstellen zijn er beschikbaar?

Drumstellen en bekkens maken een ander geluid afhankelijk van hun grootte. Er zijn twee belangrijke configuraties voor de manier waarop drumstellen zijn ingesteld - rock en fusion. Over het algemeen zal met de rock drumstel configuratie de bass drum het grootste onderdeel vormen met een diameter van 22 inch, met de floor tom de volgende grootste drum op 16 inch. De tom drums, die op het rack gemonteerd zijn, zullen waarschijnlijk lichtjes verschillen in grootte, met één drum van ongeveer 12 inches en de andere 13 inches, terwijl een normale snare drum ongeveer 14 inches is.

Fusion drumstellen hebben over het algemeen geen floor tom, maar in plaats daarvan hebben ze drie rack tom drums die respectievelijk 10 inches, 12 inches en 14 inches in diameter zijn. De bass drum is soms ook kleiner dan 22 inches, waarbij 20 inches een vaak voorkomende grootte is.

Junior drumstellen zijn kleinere modellen voor de jongere spelers, met het Junior 5 Stuks Drumstel - dat is ontworpen voor 5 tot 10 jarigen - die bestaat uit een 16-inch bass drum, een 12-inch snare drum, een 13-inch floor tom en rack tom drums die 10 inches en 11 inches groot zijn.

Wat zijn de voordelen van elektronische drumstellen?

Elektronische drums en bekkens kunnen zo veel of zo weinig geluid produceren als u wilt. Met de toevoeging van een koptelefoon, zal niemand u kunnen horen oefenen. Dit maakt deze drumstellen ideaal voor mensen die dicht bij anderen wonen, of voor professionals die op zoek zijn naar de nauwkeurigheid voor monitoring die koptelefoons leveren. De volledige drumstellen nemen minder ruimte in dan een gewoon drumstel en kunnen indien nodig worden opgeborgen. Dit is perfect voor mensen die bezorgd zijn over de beschikbare ruimte thuis, of voor de optredende muzikant. De meerderheid van de elektronische drumstellen hebben metronomen en ingebouwde liedjes om op te oefenen, waardoor u een voorsprong heeft wanneer het op oefenen aankomt.

U heeft controle over hoe uw drumstel klinkt, waardoor het gemakkelijk is om te spelen in een verscheidenheid aan stijlen met slechts één drumstel. Sommige elektronische drumstellen staan u zelfs toe om de geluiden te bewerken of om uw eigen geluiden toe te voegen! Sommige elektronische drumstellen hebben zeer realistische akoestische drumgeluiden. Dit is echter afhankelijk van uw budget, aangezien de duurdere modellen de meest realistische geluiden hebben.