Elektrische Gitaren

Bij Gear4music zijn elektrische gitaren en gitaarversterkers van grote merken als Fender, Gibson en Marshall gitaarversterkers beschikbaar.

Bekijk alle informatie

Meest Populaire Elektrische Gitaren

Elektrische Gitaar Advies

Elektrische gitaren bestaan uit twee belangrijke onderdelen - de snaren en de pickups, die samenwerken om geluid te produceren. Gitaarpickups zetten trillingen van de snaren om in elektronische signalen, die vervolgens via een gitaarversterker worden uitgezonden als noten.

Hoewel bijna alle elektrische gitaren op dezelfde manier werken, kunnen de geluidskwaliteit en klank sterk variëren afhankelijk van de vorm van de gitaar, de basisconstructie en de gitaarpickups die zijn gebruikt.

Wat bepaalt hoe elektrische gitaren klinken?

Veel aspecten, zoals houtsoort van de body, bodyvorm en ontwerp, evenals het type pickup zullen de manier waarop een gitaar klinkt beïnvloeden.

Single coil, humbucker en piëzo zijn de meest voorkomende soorten pickups die men op elektrische gitaren vindt.

Singe coils produceren meestal rijke en heldere gitaargeluiden. Humbuckers bestaan uit twee pickups en bieden een luid, rond en soepel geluid maar met minder zuivere hoge noten.

Piezo's zijn non-magnetisch en genereren zwakkere signalen dan andere gitaarpickups en worden regelmatig gebruikt om de klank van akoestische gitaren te reconstrueren.

Indien u net begint met het spelen van de elektrische gitaar dan is het belangrijk dat u advies krijgt van een gerenommeerde gitaarwinkel zoals Gear4music, die in staat is om u te adviseren over welke gitaren het beste voldoen aan uw behoeften.