Elektrische Gitaren

Elektrische gitaren en bijbehorende apparatuur – Bent u op zoek naar iets nieuws? Hier kunt u precies de gitaar setup vinden die u zoekt.

U vindt hier een scala aan verschillende type gitaren (solidbody, semi-akoestisch en hollowbody) van grote merken als Fender, Gibson en Ibanez. U vindt hier tevens gitaarversterkers van onder andere Marshall, Vox en Orange.

Bekijk alle informatie

Meest Populaire Elektrische Gitaren

Elektrische gitaren - dingen om te overwegen

Wat is een elektrische gitaar?

De elektrische gitaar is een snaarinstrument dat maakt gebruik van magnetische pick-ups om een geluid. Door te draaien aan de trillingen van de snaren in een signaal, kan het geluid van het instrument worden versterkt en gewijzigd. Dit wordt gedaan door middel van een gitaarversterker en gitaar pedalen.

Niet alle gitaren klinken hetzelfde. Het soort pick-ups, strijkers, hout, en lichaam stijl alle dicteren het geluid een gitaar maakt. Een van de belangrijkste beslissingen die een gitarist kunt maken is of om een stevige behuizing, semi-holle, of hollow body gitaar. Een solide lichaam heeft een snijden Toon met veel sustain, terwijl een hollow body heeft een warmere, meer geluid afgerond.

Een middenweg is de semi-holle, die is een hollow body met een groot blok hout loopt door het midden. Deze bieden meer van de schors van een stevige behuizing, terwijl het verstrekken van enkele van de resonantie gevonden in holle organen.

Ontdek ons gamma elektrische gitaar soorten.


Wat is de beste Starter elektrische gitaar?

De beste starter elektrische gitaar is een u, of degene die u koopt, wilt halen en spelen elke dag. Overwegen wat voor soort muziek de speler houdt en dreigen te spelen. Doe wat onderzoek naar wat voor soort muziek het potentiële gitaar en versterker pak best.

Praktische adviezen voor picken een gitaar zou zijn, vinden dat de juiste grootte voor de speler. Wij bieden een waaier van verschillende formaten voor iedereen. Buiten dat, is het neer aan uw budget en vergeet niet je moet een versterker!

Bladeren starter gitaar pakketten van traditionele gitaar merken of kijk op Gear4music van starter gitaren.


Wat is het verschil tussen een elektrische en akoestische?

Het belangrijkste verschil tussen een gitaar en een akoestische is hoe ze het maken van een geluid. Elektra gebruik pick-ups en akoestiek vertrouwen op een 'klankbord' een uitgeholde uit lichaam en een gezonde gat te versterken de trilling van de snaren. Het belangrijkste verschil is echter wat u wilt van geluid achtige en wat je voorkeur. Een gitaar dat u wilt halen en spelen zal altijd een die je maakt praktijk meer – dat is de enige manier om beter gitaar!

Ontdek meer over akoestische gitaren.