Synthesizers

Een krachtig hulpmiddel voor uw muziek. Synthesizers maken allerlei soorten geluiden, van elektronische en unieke geluiden tot het imiteren van traditionele instrumenten. Elke synthesizer is uniek en biedt exclusieve functies zoals aangepaste presets en geluidsmanipulaties. Bovendien krijgt u twee jaar garantie op iedere nieuwe aankoop bij Gear4music.

Bekijk alle informatie

Meest populaire synths en modules

Informatie over synths

Synthesizers vallen onder vele categorieën. Met werkstations en arrangers kunnen muzikanten originele, afgewerkte tracks maken. Werkstations bouwen tracks op een lineaire manier op met behulp van een sequencer en dat doen sommige arrangers in zekere zin ook, maar deze maken tevens gebruik van intro's, fills, variaties en endings om het stuk in verschillende delen op te bouwen. Werkstations hebben geïntegreerde arpeggio's en loops, terwijl arrangers een eigen stijl hebben. Dit laatste type pro-toetsenbord heeft de voorkeur van veel muzikanten voor liveoptredens, maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat het altijd de beste optie is.

Werkstations worden vaak gezien als de beste keuze voor originele muziekprestaties, met een breder palet voor het maken van geluiden, eenvoudige programmering en de mogelijkheid om commerciële MIDI-bestanden te gebruiken. Met voorbereide MIDI-bestanden kunnen muzikanten tevens een volledig bandeffect creëren tijdens het spelen.

Arrangers worden beschouwd als professionele instrumenten, het equivalent van een band in een doos. De stijlfunctie helpt degenen die worstelen met tijdsdruk om snel resultaten te krijgen, terwijl de instrumenten zijn ontworpen om te klinken alsof ze worden bespeeld in de live-omgeving. Arrangers kunnen ook fungeren als leermiddelen en geven een goed inzicht in verschillende muziekstijlen.