Synthesizers

Synthesizers zijn krachtige hulpmiddelen voor zowel live als studio producties. Een synthesizer vormt meestal de kern van de muziekstudio van een producent. Ze bieden een unieke creatieve uitlaatklep voor het schrijven van melodieën, akkoorden en het toevoegen van unieke geluiden aan een track.

Bekijk alle informatie

Meest populaire synths en modules

Synth Informatie

Synths hebben vele categorieën. Werkstations en arrangers zijn in staat om een muzikant een origineel, afgewerkt stuk van muziek te laten maken. Werkstations bouwen tracks op in een lineaire manier met behulp van een sequencer en zo werkt het ook bij sommige arrangers, maar zij gebruiken ook intro's, opvullingen, variaties en endings om zo het stuk in verschillende delen op te bouwen. Werkstations bevatten arpeggio's en loops, terwijl arrangers verschillende stijlen bevatten. Het laatstgenoemde type van pro keyboard heeft de voorkeur van veel muzikanten die live spelen, maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat het altijd de beste optie is.

Werkstations worden vaak gezien als de beste optie voor originele muziek uitvoeringen, met een groter palet voor het maken van geluiden, gemakkelijk programmeren en de mogelijkheid om commerciële MIDI-bestanden te gebruiken voor het coveren van liedjes. Bestaande MIDI-bestanden kunnen muzikanten ook toestaan om het effect van een volledige band te creëren tijdens het spelen.

Arrangers worden dan weer beschouwd als zeer professionele instrumenten, met sommige mensen die ze beschouwen als het equivalent van een band samengepakkett in een doos. De stijl functie helpt mensen die worstelen met de beperkte tijd die ze hebben om snel resultaten te boeken, terwijl de instrumenten zijn ontworpen om te klinken alsof ze in een live omgeving worden gespeeld. Arrangers kunnen ook fungeren als leermiddelen; ze kunnen een inzicht geven in verschillende genres van muziek en ze kunnen deze blootleggen voor de gebruiker.