Akoestische Gitaren

Akoestische gitaren - vind de juiste voor u. Ga op zoek naar een beginnersgitaar of uw songwriting partner voor het leven. Hier kunt u akoestische en klassieke gitaren vinden van de grootste namen (waaronder Martin, Taylor en Fender), samen met alle accessoires die u nodig heeft. Indien u op zoek bent naar een elektro-akoestische gitaar, dan vindt u bij ons tevens een heel assortiment aan versterkers en pedalen voor akoestische gitaren.

Bij Gear4music gaat alles om de muziek. U kunt met een gerust hart uw aanschaf doen met de 30 dagen niet goed, geld terug optie en een tweejarige garantie.

Bekijk alle informatie

Meest Populaire Akoestische Gitaren

 

Akoestische gitaren - dingen om te overwegen

 

Wat is een akoestische gitaar?

Een akoestische gitaar is een snaarinstrument dat wordt gespeeld door met de vingers of een plectrum de snaren aan te raken. De trilling van de snaren van de akoestische gitaar creëert de klank welke vervolgens binnenin het holle gedeelte/de klankkast van de gitaar akoestisch luider gemaakt wordt.

De vorm en het houtsoort beïnvloeden hoe de akoestische gitaar klinkt. Eén van de meest voorkomende vormen is de "dreadnought", deze geeft een vol geluid met veel volume.

 

Welke gitaar is het beste voor beginners?

De beste akoestische gitaar voor een eigenaar is de gitaar die hij of zij graag oppakt en bespeelt.

Hiernaast is gebruiksgemak een belangrijke overweging. De twee belangrijkste factoren die aan het gebruiksgemak bijdragen zijn de vorm en het formaat van het lichaam; een hele Jumbo bijvoorbeeld zal voor een kind wellicht moeilijk te bespelen zijn. Vervolgens moeten de afstelling van de gitaar bekeken worden. De "afstelling" is hoe ver de snaren uit de buurt van de hals liggen. Een hoge afstelling is vaak moeilijker om te spelen en een lage afstelling makkelijker om te spelen.

Het is altijd belangrijk ervoor te zorgen dat u tevreden bent met het geluid dat de gitaar maakt. Zodra u het geluid en vervolgens de praktische elementen bekeken heeft, zult u in staat zijn om een goede beslissing te maken wanneer u kijkt welke akoestische gitaar voor u geschikt is.

 

Welke verschillende soorten akoestische gitaren bestaan er?

Er bestaan (en wij verkopen) een heleboel verschillende akoestische gitaren. De belangrijkste verschillen in akoestische gitaren zijn het soort snaren, links en rechtshandig, akoestische en elektro-akoestische. Een elektro-akoestische gitaar is in feite een akoestische gitaar met een pickup. Dit betekent dat de gitaar op een akoestische gitaarversterker aangesloten kan worden om het geluid tot veel hogere volumes te versterken, dit is ideaal wanneer u live optreedt.

Wanneer u aan een akoestische gitaar denkt, denkt u waarschijnlijk aan een gitaar met stalen snaren. Dit soort gitaren kunnen zowel met de vingers als met een plectrum bespeeld worden, ze hebben een grote hoeveelheid projectie en volume. De snaren zijn gemaakt van staal, wees er dus op voorbereid dat de eerste dagen u vingers een beetje pijn zullen doen!

Gitaren met nylon snaren worden vaak aangeduid als klassieke gitaren of Spaanse gitaren. Deze worden meestal met de vingers bespeeld en de snaren zijn makkelijker in te drukken, omdat deze zachter en minder gespannen zijn. Deze gitaren hebben meestal een plattere en bredere hals dan gitaren met stalen snaren.