MIDI Keyboards

Midi Keyboards kunnen een van de beste toevoegingen aan uw studio setup zijn. Een MIDI keyboard stelt je in staat om veel creatiever met softwarepakketten te werken en maakt het bovendien veel gemakkelijker. U kunt de keyboards over het algemeen via USB toewijzen, programmeren of samen laten werken met VST’s, DAWS, Synthesizers en Samplers. De meeste MIDI keyboards hebben een transpositie (transpose) functie waarmee u makkelijk tussen verschillende octaven kunt schakelen. Sommige modellen beschikken over vele toetsen, draaiknoppen en andere toebehoren die allemaal naar eigen smaak kunnen worden toegewezen, zodat u het optimale uit uw soft- en hardware haalt.

Bekijk alle informatie

Meest populaire MIDI Keyboards

Over MIDI Keyboards

MIDI klavieren ziet er net als een traditionele muzikale keyboard, maar doen niet over het algemeen hebben geluiden gebouwd van hun eigen. In plaats daarvan moeten MIDI keyboards in combinatie met een computer en software-instrumenten of externe modules worden gebruikt voor het genereren van geluiden.

Vandaag, zal bijna alle MIDI klavieren verbinding maken met uw computer via USB-aansluiting. Sommige modellen zal ook zijn voorzien van een extra 'MIDI IN' of 'MIDI OUT' poort voor verbinding met externe hardware zoals synthesizers. Meestal een MIDI keyboard is beschikbaar in 25-, 49, 61 of 88 belangrijke versies, maar bijna alle zijn voorzien van een octaaf shift toets zodat kunt u een full-range van noten. MIDI klavieren kunnen ook voorzien van een Modulatiewiel en Pitch Bend voor toegevoegde expressie. Verdere knoppen, knoppen & faders kunnen vaak worden aangepast aan de elementen van uw software die op MIDI input reageren bepalen.

Een MIDI-Keyboard, of Master keyboard, is een digitaal apparaat dat stuurt MIDI-data naar andere apparaten kan het ontvangen. De meest voorkomende gebruik van een MIDI keyboard is aan spelen van VST of 'software-instrumenten' gebruikt op een computer. Andere toepassingen zijn programmawijzigingen verzenden naar DAW muzieksoftware, zodat u een aantal parameters zonder de noodzaak om de muis te gebruiken, en ook kunt voor sequencing of spelen hardware synthesizer modules. Vandaag, bijna alle gebruiken MIDI dat is verzonden en verbindt direct via USB.