Fender Gitaarversterkers

Gear4music.com

Fender versterkers leveren keer op keer legendarische geluiden - Fender is misschien wel de meest bekende naam in de wereld van de elektrische gitaar. Bekijk alle informatie

Meest Populaire Fender Gitaarversterkers

Eerste 20 producten weergegeven:

Over Fender gitaarversterkers

Terwijl het de Stratocaster en Telecaster was die een begrip werd Fender, begon Leo Fender met het maken van gitaarversterkers voordat hij gitaren vervaardigde. De eerste versterkers waren klassieke buizenversterkers, maar in de latere jaren zestig begon het bedrijf ook met het maken van solid state modellen.

Fender gitaarversterkers zijn favorieten van muzikanten over het hele muzikale spectrum van hun uitvinding in 1945. De Blackface, Zilverface, Brownface en TweedFender gitaarversterker bereiken zijn gekomen om te helpen het geluid van vele genres van muziek, van surfen tot shoegaze en land tot elektrische blues definiëren.

In de jaren '60 gaf John Lennon de voorkeur aan de Deluxe Reverb. Eind jaren '80 gebruikte Kurt Cobain een '65 Twin om 'Bleach' op te nemen. Zelfs de modernste bands zoals Bloc Party, No Age en Best Coast geven Fender de voorkeur aan de tijdloze klank van de band.