Gibson Gitaren

Gear4Music.com

Gibson is inmiddels een gevestigde naam sinds het bedrijf meer dan 100 jaar geleden werd opgericht. Men begon met het maken van mandolines maar zijn inmiddels verantwoordelijk voor het op de markt brengen van enkele van de meest iconische elektrische gitaren zoals de Les Paul, de SG,de Flying V en de Explorer. View All Information

Gibson Bestsellers

Eerste 15 producten weergegeven:

Over Gibson

Gibson oprichter Orville Gibson vervaardigd mandoline in Michigan, in de late jaren 1890. Hij uitgevonden eerste archtop gitaren met behulp van hetzelfde type van boog terug naar boven op een viool. Door de jaren 1930, Gibson ook maakten flattop akoestische gitaren, evenals de eerste commercieel beschikbare hollow-body elektrische gitaar.

Later in de vroege jaren 1950 introduceerde Gibson de eerste en meest populaire gitaar tot op heden, de Les Paul als de elektrische gitaar groeide in populariteit. Sindsdien heeft de Les Paul uitgegroeid tot een van de meest herkenbare en populaire gitaren, gebruikt door de mensen als Jimmy Page, Keith Richards, Jeff Beck, Pete Townsend, Slash en vele meer iconische gitaristen.

Gibson bracht ook andere populaire modellen, zoals de SG, ES-335, Explorer, Flying V en vele andere gitaren, die allemaal worden gebruikt in alle genres van muziek van rock tot pop, reggae tot blues. Wordt op slechts 50 gelicentieerde UK Gibson dealers kunnen wij een fantastische selectie van Gibson gitaar, akoestische gitaar, basgitaar en accessoires alles tegen de laagste prijzen online.