Digitale Piano's

Digitale piano's, ook wel bekend als elektrische piano's, ontwikkelen zich sneller dan ooit tevoren. Merken zoals Roland en Yamaha brengen continue nieuwe modellen op de markt. Digitale piano's zijn vandaag de dag een van de meest veelzijdige en intelligente muziekinstrumenten, en zijn zodoende een populair alternatief voor de traditionele akoestische piano’s.

Bekijk alle informatie

Meest Populaire Digitale Piano's

Over digitale piano's

Digitale piano's zijn elektrische muzikale instrumenten die zijn ontworpen als een alternatief voor hun traditionele, akoestische tegenhangers. In tegenstelling tot een akoestische piano's hebben digitale piano's geen snaren, de hamers of de zangbodem. In plaats daarvan gebruiken ze elektronische geluid chips en speakers te emuleren het geluid en het gevoel van een traditionele piano's.

Bij het kopen van een digitale piano, zijn er een aantal dingen om te overwegen. Bijvoorbeeld, het aantal sleutels die de elektrische piano heeft. Een goede digitale piano zal hebben van 88 aanslag gevoelige toetsen , zoals de 8865 digitale piano door Gear4music of de Korg LP-350.

Het niveau van de polyfonie van de digitale piano moet ook worden overwogen. De Casio Privia PX-720 digitale piano heeft een 128-stemmig polyfoon, die gebruikers toestaat om maken uitgebreid gebruik van het demperpedaal en vegen akkoorden te spelen.

Andere factoren van mening of de elektrische piano wordt geleverd met speakers, de geheugencapaciteit, welke pedaal opties die het heeft, als een stand opgenomen is en welke digitale effecten het komt met.