Basgitaar accessoires

Basgitaar accessoires zijn van cruciaal belang voor elke bassist's set-up, en bij Gear4music hebben we altijd een grote verscheidenheid van add-ons op voorraad. Als je net begint met de basgitaar, hebben we volledige accessoire pakketten voor beginners evenals leer-DVD's.

View All Information

Meest populaire basgitaar accessoires

Het geluid van de basgitaar

Hoe is het geluid van een gitaar gemaakt?

Zoals met de elektrische gitaar, zijn de twee voornaamste onderdelen van een bas gitaar de snaren en de pick-ups. Trillingen van de snaren worden ontvangen door de pick-ups, die hen te in elektronische signalen zetten. Deze worden vervolgens doorgegeven aan een versterker, waardoor het geluid.

Alle basgitaren over het algemeen werken op dezelfde manier, hoewel de materialen waaruit ze zijn gemaakt en hun vorm kan een aanzienlijke invloed hebben op wat voor soort geluid dat zij produceren en welk genre van muziek zij zijn het beste voor spelen geschikt.

Het effect van hout op de basgitaar geluid

De meerderheid van de bassen zijn solidbody, wat betekent dat er geen ruimte in het body van de gitaar om geluiden te weerklinken natuurlijk zoals met akoestische instrumenten. De goedkoopste solidbodys zijn meestal gemaakt van zachtere houtsoorten zoals lgs of kunststof, met hardhout zoals esdoorn, palissander en mahonie gebruikt op duurdere modellen. Wat betreft solidbody basgitaren zijn, mahonie produceert een dichte en woody geluid en goed past in de land- en blues stijl van muziek.

Palissander aan de andere kant wordt algemeen beschouwd als een meer metalen geluid dat is rijk en complex in zowel de hoge en lage registers maken. Ondertussen, esdoorn heeft een vlakkere toon die kan werken met name goed bij het afspelen in een luid volume.

Bass hollowbody gitaren worden gebruikt, maar zijn meestal voor degenen die genieten van jazz en folk muziek, zoals ze een rustiger maken, meer akoestische geluid beter geschikt voor dit soort spelen.