Akoestische Gitaren

Akoestische gitaren van toonaangevende merken zoals Taylor, Martin en Gibson. Van traditionele akoestische gitaren aan fase klaar semi-akoestiek vindt u uw perfecte gitaar bij Gear4music.

View All Information

Populairste Akoestische Gitaren

Meer informatie over Akoestische Gitaren

Een akoestische gitaar is een snaarinstrument dat wordt bespeeld door het plukken van de snaren met de vingers of een plectrum. De vibratie van de snaren op de akoestische gitaar maakt het geluid, dat vervolgens luider wordt gemaakt binnen in het hollow body of de klankkast van de gitaar. Verdere versterking is soms nodig voor voorstellingen met een akoestische gitaar en dit wordt gewoonlijk assortimentt door het spelen van het instrument in een microfoon, hoewel sommige akoestische gitaren ook pick-ups hebben, zodat ze zoals een elektrische gitaar kunnen worden aangesloten op een akoestische gitaarversterker.

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten akoestische gitaren?

Er zijn verschillende soorten gitaren beschikbaar, die elk worden gebruikt voor verschillende stijlen van muziek. Klassieke gitaren - soms aangeduid als concert of Spaans - beschikken meestal over zes nylon snaren en worden over het algemeen gebruikt om klassieke muziek te spelen. De snaren worden meestal individueel bespeelt in plaats van tegelijk. Ze produceren een zachter geluid dan akoestische gitaren met stalen snaren, die zowel luider en helderder klinken.