Akoestische Gitaren

Akoestische gitaren van toonaangevende merken zoals Taylor, Martin en Gibson. Van traditionele akoestische gitaren tot stage-ready semi-akoestische gitaren, bij Gear4music zult u uw perfecte akoestische gitaar vinden.

Bekijk alle informatie

Meest Populaire Akoestische Gitaren


Akoestische gitaren - dingen om te overwegen


Wat is een akoestische gitaar?

Een akoestische gitaar is een snaarinstrument dat wordt gespeeld door het plukken van de snaren met de vingers of een plectrum. De trilling van de snaren op de akoestische gitaar maakt de klank, die dan luider akoestisch binnen van de gitaar is gemaakt hollow body of klankkast.

Lichaamsvorm en houtsoort beïnvloeden hoe akoestische gitaar geluid. Een van de meest voorkomende vormen is de "dreadnought", waarmee een vol geluid met groot volume.


Die gitaar is beste voor Beginners?

De beste akoestische gitaar is degene die zal de eigenaar wilt oprapen en spelen.

Naast dat is gebruiksgemak een belangrijke overweging. De twee grootste bijdragende factoren aan gebruiksgemak zijn de vorm en grootte van het lichaam; een full-size Jumbo wellicht moeilijk voor een kind om te spelen bijvoorbeeld. Vanaf daar de maatregelen van de gitaar te overwegen. De "actie" is hoe ver de snaren zijn uit de buurt van de toets. Een hoge actie neigt te zijn moeilijker te spelen en lage actie makkelijker om te spelen.

Het is altijd belangrijk om te controleren of u zoals het geluid van de gitaar maakt. Zodra je het geluid en vervolgens de praktische elementen kijkt, zult u in staat om een goede beslissing als je zoekt op akoestische gitaar geschikt voor u is.


Wat zijn de verschillende Types van akoestische gitaar?

Er is (en wij verkopen) een enorme waaier van akoestische gitaren. De grote verschillen in akoestische gitaren zijn tekenreekstype, links en rechtshandig, akoestische en elektro-akoestische. Een Elektro-akoestische is in feite een akoestische gitaar met een pick-up in het. Dit betekent dat het kan worden aangesloten op een akoestische gitaarversterker het geluid versterkt tot veel hogere volumes, die is ideaal als u live uitvoert.

Het is waarschijnlijk, wanneer u zich een akoestische gitaar, denkt u aan een staal-snarige gitaar. Deze fingerstyle kunnen gespeeld worden of met een plectrum, ze hebben een grote hoeveelheid projectie en volume. De snaren zijn gemaakt van staal, zodat in de vroege dagen worden voorbereid voor een beetje van slijtage en scheur op de vingers!

Nylon string gitaar worden vaak aangeduid als klassieke gitaren of Spaanse gitaren. Ze zijn meestal gespeeld fingerstyle en zijn met name gemakkelijker te fret als de snaren zachter zijn, en onder minder spanning. Ze zijn ook geneigd om een platter en breder fretboard dan stalen string gitaar.